Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: A-data czy OCZ
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
floro5
Chciałbym zakupić pamięć ram 2x2GB. Sprzęt jaki posiadam obecnie znajduje się w mojej sygnaturce. Przeglądając sklepy w necie i recenzje pamięci wybrałem parę modeli, które mają przystępną cenę i dobre parametry:

A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX

Patriot DDR2 PC6400 2x2048MB 800MHz CL4.0 EP LLK

OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz CL5.0 BOX Vista Performance Platinum XTC Edition

OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz CL5.0 BOX Vista Upgrade XTC Edition

Obecnie posiadam w swojej konfiguracji pamięci patriota 2x1GB EP LLK, jednak po podkręceniu nie jestem z nich zadowolony do końca i obawiam się, że zestaw 2x2GB patriota też może być nie za bardzo rewelacyjny dry.gif , a tym bardziej, że planuję w niedalekiej przyszłości dokupić kolejny zestaw 2x2GB żeby mieć 8GB pamięci w kompie razem. Które z powyższych pamięci będą dobrze współpracowały z abitem ip35-e w dualu? Bardzo proszę o poradę
tomek20stencel5
Bierz A-daty. IMO najlepsze. Wiem, że niektóre były na Micronach D9 i wydaje mi się, że właśnie te, ale pewny nie jestem.
Maci3k
też miałem taki dylemat tylko 2x1GB
wziąłem ostatecznie używane Geil 1066MHz CL 4-4-4-12 z Allegro (import Anglia podobno) i chodzą jak czyste ZUO yahoo.gif
co do powyższych kości to również popieram przedmówcę, bierz kości na Micronach serii D9, na takich robili światowy rekord OC biggrin.gif także A-Data polecam :)
pamiętaj - ramki w blachach (i tymbardziej po OC) muszą mieć stały przewiew żeby się nie ugotowały ;)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.