Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2 kości RAM
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
Pyrix
Mam problem.. Już dosyć dawno temu odważyłem się do mojej płyty głównej dokupić kość 512 MB (miałem 256 MB).
I tu pojawia się problem czy wydajniej jest mieć obie czy tylko 512 MB
Screeny:
user posted imageKość 256 MB
user posted imageKość 512 MB

Wiem, że kość szybsza zwalnia do taktowania kości słabszej dlatego takie pytanie: Czy bardziej opłaca się wyjąć kość 256 MB i zostawić samo 512 MB czy lepiej je zostawić obie?

+

Ja po prostu chciałem zapytać co by bardziej się opłacało, nieważne jakich programów używam :). A linki już poprawiłem. Pozdrawiam! (głupie imageshack ;/)
PaVLo
popraw linki, ale generalnie musisz sam sobie odpowiedzieć, czy używasz programów potrzebujących tyle pamięci
Quisto
Moim zdaniem 'więcej'>'szybciej'
Marc!n
Według mnie w Twoim przypadku korzystniejsza będzie konfiguracja 512+256 MB. Mniejsza częstotliwość taktowania pamięci nie będzie aż tak bardzo odczuwalna przy Twoim configu. W tych czasach, zalecane jest już mieć 1 GB pamięci RAM. Sam Windows może podczas zwykłej pracy pobierać już 256 MB pamięci. I co tu zostanie dla gier ? Zwłaszcza że masz w planach kupno karty graficznej, więcej MB będzie korzystniejszym pomysłem. Najwyżej jakiś czas po kupnie karty (gdy poczujesz że brakuję tego 1 GB) zawsze możesz do tej 512`stki dokupić jeszcze jedną 512`stkę, a kość wyposażoną w 256 MB, sprzedać.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.