Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2 Pytania dotyczące ABIT KN9 - ramy i głośnik
WWW.OC-FORUM.ORG > [ Hardware ] > Płyty główne oraz pamięci RAM
pysiul86
Witam witam wiem ze jest specjalnie do tego załozny wątek ale nie wszyscy go odwiedzają dlatego właśnie piszę do was tutaj

Bardzo proszę o pomoc !!!

Posiadam płytę głowną ABIT KN9 NForce4, do tego posiadam grafikę 7900GS seryjnie kręconą na zalmanie oraz ramy OCZ 800 2x1 GB

Mam następujący problem poniważ po 1 to chciałem się was zapytać jak wchodzę do ewerlasta to pokazuje mi wszędzie ze mój ram chodzi na 400Mhz, czy to jest dobrze ??

Drugi problem dotyczy mojej płyty właśnie nie wiem dlaczego ale co jakiś czas mój abit wydaje z głośniczka systemowego podłączonego pod płytę jakieś dziwne dźwięki pika tak raz dłużej raz krócej są to takie dźwięki raz długi raz krótki ?? pika w następujący sposób pi pi pi pi pi pi przestaje raz pika więcej raz mniej

nie wiem ale wydaje mi sie ze jak staje wiatrak od radiatora a posiadam coler frezer 64 to wtedy ona piszczy ta moja plytka

rozecie mi powiedzieć o co w tym chodzi ??
malyxxl
Z ramami jest okey, bo zawsze taktowanie pamięci w takich programach trzeba mnożyć przez 2.
jupi161
Widać masz starego everesta.
malyxxl
Lol. Nie. każdy program tak Ci pokaże. 800MHz to prędkość EFEKTYWNA a nie dokładnie ta jaką mają pamięci ;D
pysiul86
aha rozumiem czyli ze to jest ddr2 i porostu 2x4000 juz rozumiem ale dalej nie wiem dlaczego płytka mi krzyczy troszke
jupi161
Lol. Nie. każdy program tak Ci pokaże. 800MHz to prędkość EFEKTYWNA a nie dokładnie ta jaką mają pamięci ;D

NO LOL
-----------
Też mam taką i też mi krzyczała aż ją oddałem na gwarancje ;p
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.