witam...tak tak jestem amatorem w tych sprawach i moze to jest banalne ale zapytam :) mam 2 kości po 256 ale w "Moj Komputer -> Własciwosci -> Ogólne" wyswietla mi ze mam tylko 256 :( moze daltego ze jedna ma czestotliwosc 400 a druga 366 czy wie ktos jak to skonfigurowac zeby pracowały ze sobą?
prosze o szczegolową instrukcje bo w Biosie to kiepsko sie czuje
Nie sugeruj się tym co wyświetla Windows, sprawdź to najlepiej w BIOSie. Nawet nie musisz do niego wchodzić bo podczas włączania komputera masz ekran powitalny i tam będzie testowanie pamięci (o ile masz to włączone).
Wex sobie też zainstaluj program o nazwie Everest i sprawdź tam.
Nie no wyraźnie widać, że masz zapełnione 2 moduły pamięci i w każdym po 256 Mhz. Ale czy na 100% obie pamięci są wykorzystywane? Aby to sprawdzić, to zrób to co mówił Sensej albo ściągnij najzwyklejszą wersję Everesta, a nie jakąś super wypas (Ultimate -> Trial), bo w tej wersji co ściągnąłeś akurat te informacje, które chciałeś uzyskać są zablokowane.:) Chodzi mi tutaj o trzeci Screen.
Możesz włączyć duala, jeśli twoja płyta główna ma taką mozliwośc. Mimo różnych częstotliwości kości powinny działać. Jeśli jednak masz procesor pod socket a to dual dużo nie da i zabawa traci sens.
Możesz też pokombinować z timmingami, trzeba ustawić je tak by poprawić zapis i odczyt. Tym bawimy sie w BIOSie o ile płyta na to pozwala.